BIESZCZADZKI MARMUREK 250g-300g
Wystaw opinię o produkcie
Bieszczadzki Marmurek to wyjątkowy ser dojrzewający, którego charakterystyczny, marmurkowy wygląd jest zasługą dodatku naturalnego węgla drzewnego. Powstaje w Bieszczadach, gdzie w warunkach górskiego mikroklimatu dojrzewa powoli, nabierając głębi i delikatnie orzechowego aromatu. Węgiel nie tylko zdobi ser ale też podkreśla jego czystość i subtelną strukturę. Bieszczadzki marmurek to idealne połączenie tradycji wyrobu sera z tradycją wypału węgla drzewnego w Bieszczadach.
Doskonały na deskę serów i do eleganckich przekąsek.
Kod produktu: 2482-70231_20250425204047
Opis
Ser podpuszczkowy dojrzewający to ser robiony z miłością i dbałością według starych receptur, by później przez cztery tygodnie leżakować i dojrzewać w idealnych warunkach.
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Sery podpuszczkowe robione są domową metodą według starych receptur z pysznego i zdrowego mleka od naszych krówek rasy Simental Fleckvieh, które pasą się na czystych bieszczadzkich łąkach, jedzą najlepsze krowie przysmaki i są przez nas kochane i rozpieszczane. Nasze krówki są także pod stałą kontrolą weterynaryjną.
Całe stado razem z mlekiem, które produkujemy jest również pod ścisłą oceną POLSKIEJ FEDERACJI HODOWCÓW BYDŁA I PRODUCENTÓW MLEKA. Sprawdzamy zdrowie naszych krówek, dbamy o zbilansowaną dietę, zdrowy ruch i dobre samopoczucie.
Dzięki temu mamy najlepsze mleko od szczęśliwych i zdrowych krów, a to daje gwarancję najwyższej jakości naszych serów.
Te sery to skarbnica witamin, minerałów, wapnia, fosforu, cynku, magnezu, białka i kwasów tłuszczowych.
Skład: ser podpuszczkowy dojrzewający, węgiel aktywny
Waga netto od 250g do 300g
Należy je przechowywać w lodówce. Termin przydatności ok 180dni, po otwarciu ok 8tygodni.
Wszystkie sery pakujemy próżniowo, dzięki czemu są chronione przed niepożądanymi bakteriami, grzybami i pleśnią.
Gospodarstwo Rolne Anna Bachniuk Lipie 3A, 38-710 Czarna Górna
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.