Ludzie cena z kosmosu, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia
BIESZCZADZKI SINIAK 250g-300g
Wystaw opinię o produkcie
Kod produktu: 2482-70231_20250425202624
Opis
Ten ser ma duszę tak dziką jak najwytrwalsi zawodnicy bieszczadzkich biesiad. Zanurzony w czerwonym winie nabiera rubinowego koloru i owocowo-winnego aromatu.
To ser dla tych co wiedzą że życie najlepiej smakuje niespiesznie i z charakterem.
Wykwintny ser dojrzewający zanurzany w czerwonym winie, które nadaje mu charakterystyczną, głęboką barwę skórki i subtelny winny aromat. Pod delikatną aromatyczną skórką kryje się kremowe wnętrze o złożonym smaku z owocowymi i lekko tanicznymi (delikatnie cierpkimi owocowymi) nutami. Dojrzewanie w winie wzbogaca strukturę sera i podkreśla jego wyjątkowy charakter.
Idealny do degustacji z kieliszkiem wina, na deskę serów, lub jako elegancki dodatek do dań.
Oferta dotyczy połowy tego okrągłego serka.
Ser podpuszczkowy dojrzewający to ser robiony z miłością i dbałością według starych receptur, by później przez cztery tygodnie leżakować i dojrzewać w idealnych warunkach.
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Sery podpuszczkowe robione są domową metodą według starych receptur z pysznego i zdrowego mleka od naszych krówek rasy Simental Fleckvieh, które pasą się na czystych bieszczadzkich łąkach, jedzą najlepsze krowie przysmaki i są przez nas kochane i rozpieszczane. Nasze krówki są także pod stałą kontrolą weterynaryjną.
Całe stado razem z mlekiem, które produkujemy jest również pod ścisłą oceną POLSKIEJ FEDERACJI HODOWCÓW BYDŁA I PRODUCENTÓW MLEKA. Sprawdzamy zdrowie naszych krówek, dbamy o zbilansowaną dietę, zdrowy ruch i dobre samopoczucie.
Dzięki temu mamy najlepsze mleko od szczęśliwych i zdrowych krów, a to daje gwarancję najwyższej jakości naszych serów.
Te sery to skarbnica witamin, minerałów, wapnia, fosforu, cynku, magnezu, białka i kwasów tłuszczowych.
Skład: ser podpuszczkowy dojrzewający
Waga netto od 250g do 300g
Należy je przechowywać w lodówce. Termin przydatności ok 180dni, po otwarciu ok 8tygodni.
Wszystkie sery pakujemy próżniowo, dzięki czemu są chronione przed niepożądanymi bakteriami, grzybami i pleśnią.
Gospodarstwo Rolne Anna Bachniuk Lipie 3A, 38-710 Czarna Górna nr prod.076879535
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Paulina