SER PODPUSZCZKOWY W OLEJU LNIANYM Z POMIDOREM, OREGANO I BAZYLIĄ
Opis
Ser podpuszczkowy z pomidorem, oregano i bazylią zatopiony w nierafinowanym, tłoczonym na zimno oleju rydzowym (z lnianki siewnej) z lokalnej manufaktury.
Ser podpuszczkowy to bogate źródło wapnia i świetnie przyswajalnego białka, dba o mikroflorę jelit a tym samym o zdrowie i odporność całego organizmu.
Zawiera w swoim składzie bardzo dużą zawartość kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 (na 1 litr ok.60%%). Kwasy te mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu. Stanowią m.in. budulec dla każdej komórki naszego ciała w tym tak ważnej tkanki mózgowej; syntezy hormonów, przeciwdziałają powstawaniu komórek rakowych, regulują prace systemu odpornościowego, układu krążenia, gospodarkę tłuszczową, wspierają redukcję tkanki tłuszczowej, wydolność i wytrzymałość organizmu, obniżają również zbyt wysoki poziom cholesterol. Olej lniany wpływa również bardzo korzystnie na poprawę wyglądu włosów, paznokci i skóry. Obok ryb morskich jest on najważniejszym źródłem kwasu linolenowego, zwanego powszechnie pod nazwa kwasu tłuszczowego omega-3. Kwasy Omega-3 pełnią ważną rolę w przebiegu różnych stanów zapalnych. W badaniach wykazano złagodzenie stanów zapalnych u osób przyjmujących oleje bogate w te kwasy.
Waga ok 270g (może być różnica ok 30g)
Pojemność słoika 330ml
Przechowywać w lodówce
Przydatność do spożycia dla sera to ok 2 miesiące
Przydatność do spożycia oleju ok 6 miesięcy ( można go używać do tostów, sałatek, grzanek, dipów) Nie polecam do smażenia i gotowania!
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Nasze krówki są pod stałą kontrolą weterynaryjną oraz pod ścisłą oceną Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka.