SER PODPUSZCZKOWY W OLEJU RYDZOWYM Z POMIDOREM, OREGANO I BAZYLIĄ
Opis
Ser podpuszczkowy z pomidorem, oregano i bazylią zatopiony w nierafinowanym, tłoczonym na zimno oleju rydzowym (z lnianki siewnej) z lokalnej manufaktury.
Ser podpuszczkowy to bogate źródło wapnia i świetnie przyswajalnego białka, dba o mikroflorę jelit a tym samym o zdrowie i odporność całego organizmu.
Olej rydzowy w 90% składa się z kwasów nienasyconych. Ponad połowa to kwasy wielonienasycone, wśród których dominuje omega-3 (ok. 40 %) , 36 % stanowią z kolei kwasy jednonienasycone. Pod względem zawartości kwasów olej rydzowy jest podobny do oleju rzepakowego, który w swoim składzie ma tylko 7 % kwasów tłuszczowych nasyconych. Olej rydzowy zawiera do 100 mg (na 100 g) witaminy E, która potrafi niemalże czynić cuda. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, chroni krwinki czerwone przed wczesnym rozpadem, a także zapobiega tworzeniu się zakrzepu. Oprócz tego ta „witamina młodości” jest antyoksydantem i posiada właściwości opóźniające starzenie.
Waga ok 270g (może być różnica ok 30g)
Pojemność słoika 330ml
Przechowywać w lodówce
Przydatność do spożycia dla sera to ok 2 miesiące
Przydatność do spożycia oleju ok 6 miesięcy ( można go używać do tostów, sałatek, grzanek, dipów) Nie polecam do smażenia i gotowania!
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Nasze krówki są pod stałą kontrolą weterynaryjną oraz pod ścisłą oceną Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka.