SER PODPUSZCZKOWY W OLEJU RZEPAKOWYM Z PAPRYKĄ SŁODKĄ
Opis
Ser podpuszczkowy z płatkami suszonej słodkiej papryki zatopiony w nierafinowanym, tłoczonym na zimno oleju rzepakowym z lokalnej manufaktury.
Ser podpuszczkowy to bogate źródło wapnia i świetnie przyswajalnego białka, dba o mikroflorę jelit a tym samym o zdrowie i odporność całego organizmu.
Zimno tłoczony olej rzepakowy produkowany z uszlachetnionych odmian rzepaku, to skarbnica witamin A D E K i tłuszczów NNKT, które:
-przeciwdziałają chorobom serca
-utrzymują prawidłowy poziom cholesterolu
-działają przeciwzakrzepowo
-wpływają na cykl metaboliczny komórek
- zapewniają optymalny rozwój mózgu
-wpływają korzystnie na wzrok
Waga ok 270g (może być różnica ok 30g)
Pojemność słoika 330ml
Przydatność do spożycia dla sera to ok 2 miesiące
Przydatność do spożycia oleju ok 6 miesięcy ( można go używać do tostów, sałatek, grzanek, dipów) Nie polecam do smażenia i gotowania!
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Nasze krówki są pod stałą kontrolą weterynaryjną oraz pod ścisłą oceną Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka.