SER PODPUSZCZKOWY W OLEJU SŁONECZNIKOWYM Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Opis
Ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim zatopiony w nierafinowanym, tłoczonym na zimno oleju słonecznikowym z lokalnej manufaktury.
Ser podpuszczkowy to bogate źródło wapnia i świetnie przyswajalnego białka, dba o mikroflorę jelit a tym samym o zdrowie i odporność całego organizmu.
Zimno tłoczony olej słonecznikowy wyróżnia wysoka zawartość witaminy E wspomagającej układ odpornościowy oraz hamującej procesy starzenia. Jest on również źródłem wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na pracę układu krążenia i przeciwdziałają miażdżycy.
Waga ok 270g (może być różnica ok 30g)
Pojemność słoika 330ml
Przydatność do spożycia dla sera to ok 2 miesiące
Przydatność do spożycia oleju ok 6 miesięcy ( można go używać do tostów, sałatek, grzanek, dipów) Nie polecam do smażenia i gotowania!
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Nasze krówki są pod stałą kontrolą weterynaryjną oraz pod ścisłą oceną Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka.