SER PODPUSZCZKOWY W OLEJU Z CZARNUSZKI Z NASIONAMI CZARNUSZKI
Opis
Ser podpuszczkowy z nasionami czarnuszki zatopiony w nierafinowanym, tłoczonym na zimno oleju z czarnuszki z lokalnej manufaktury.
Ser podpuszczkowy to bogate źródło wapnia i świetnie przyswajalnego białka, dba o mikroflorę jelit a tym samym o zdrowie i odporność całego organizmu.
Tłoczony na zimno z nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa), daje możliwość wykorzystania w pełni swoich cennych właściwości. Ma on dużą wartość odżywczą i leczniczą, jest bogaty w fitosterole, witaminy m.in. A, E, F, olejek eteryczny oraz wiele innych składników i mikroelementów wpływających na nasz organizm. Wspomaga odporność, leczy z alergii i może nawet przyczyniać się do hamowania rozwoju nowotworów.
Olej w 85% składa się z kwasów tłuszczowych (m.in. linolowego, alfa-linolowego, palmitynowego). Jego barwa waha się od miodowej po ciemnobrązową, smak- lekko gorzki, zapach intensywny korzenny.
Waga ok 270g (może być różnica ok 30g)
Pojemność słoika 330ml
Przydatność do spożycia dla sera to ok 2 miesiące
Przydatność do spożycia oleju ok 6 miesięcy ( można go używać do tostów, sałatek, grzanek, dipów) Nie polecam do smażenia i gotowania!
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Nasze krówki są pod stałą kontrolą weterynaryjną oraz pod ścisłą oceną Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka.