SWAROŻYC ser dojrzewający z kurkumą i pieprzem
Wystaw opinię o produkcie
Kod produktu: 2482-70231
Opis
Ten ser to połączenie delikatnej ziemistej nuty kurkumy i wyrazistego pieprzu - przypraw, które rozgrzewają i pobudzają zmysły. Naturalnie złocisty, dojrzewa powoli, nabierając głębi i charakteru. Inspiracją był Swarożyc - bóg słońca i ognia, którego moc odnajdziesz w każdym kęsie.
Ten wyjątkowy ser to harmonijne połączenie intensywnego smaku i wyrazistego charakteru. Dojrzewając nabiera głębi i kremowej konsystencji, którą przełamują aromatyczne nuty kurkumy i delikatna ostrość pieprzu kolorowego. Kurkuma nadaje serowi nie tylko kolor, ale też subtelnie korzenny posmak, podczas gdy pieprz dodaje mu lekko pikantnego akcentu.
Ser podpuszczkowy dojrzewający to ser robiony z miłością i dbałością według starych receptur, by później przez miesiąc leżakować i dojrzewać w idealnych warunkach.
Doskonały na deskę serów, do sałatek, wytrawnych tart i dań kuchni fusion.
UWAGA!!!
Nasze sery robimy od podstaw sami. Nie kupujemy ich od żadnych dostawców. Zaczynając od siewu kukurydzy, poprzez karmienie i rozpieszczanie naszych krówek, by dały najlepsze mleko, aż do doboru ilości przypraw do każdego serka. Wszystko to jest robione przez nas w naszym małym gospodarstwie rolnym.
Sery podpuszczkowe robione są domową metodą według starych receptur z pysznego i zdrowego mleka od naszych krówek rasy Simental Fleckvieh, które pasą się na czystych bieszczadzkich łąkach, jedzą najlepsze krowie przysmaki i są przez nas kochane i rozpieszczane. Nasze krówki są także pod stałą kontrolą weterynaryjną.
Całe stado razem z mlekiem, które produkujemy jest również pod ścisłą oceną POLSKIEJ FEDERACJI HODOWCÓW BYDŁA I PRODUCENTÓW MLEKA. Sprawdzamy zdrowie naszych krówek, dbamy o zbilansowaną dietę, zdrowy ruch i dobre samopoczucie.
Dzięki temu mamy najlepsze mleko od szczęśliwych i zdrowych krów, a to daje gwarancję najwyższej jakości naszych serów.
Te sery to skarbnica witamin, minerałów, wapnia, fosforu, cynku, magnezu, białka i kwasów tłuszczowych.
Skład: ser podpuszczkowy dojrzewający, kurkuma, pieprz kolorowy
Waga netto od 350g do 400g
Należy je przechowywać w lodówce. Termin przydatności ok 180dni, po otwarciu ok 8tygodni.
Wszystkie sery pakujemy próżniowo, dzięki czemu są chronione przed niepożądanymi bakteriami, grzybami i pleśnią.
Gospodarstwo Rolne Anna Bachniuk Lipie 3A, 38-710 Czarna Górna nr prod.076879535
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.